Heldige husbyggere

Innlegget “Husbyggerfellene” manglet et viktig punkt, og fant det veldig godt skrevet på bloggen http://www.byggokologisk.no/

Fordi man er jo først og fremst veldig heldig hvis man har mulighet til å få sitt eget hus helt fra grunnen av, og det er viktig å tenke på det hvis det butter litt i mot i prosessen. Så ikke syntes synd på deg selv, men nyt husbyggerprosessen også- selv om det er slitsomt.

Direkte kopiert fra http://www.byggokologisk.no/ :

Ikke tenk at husbyggingen kommer til å bli en prøvelse. Det er lett å la seg stresse, men det å bygge et hus er å legge en stein oppå en annen. Til slutt står det der. Som husbygger må du høre på mange tragiske historier. Du vil selv ha noen å fortelle i etterkant. Det er verdens letteste ting å fortape seg i elendighet – som om det å bygge hus skulle være det samme som å servere på et tog som går av seg selv. Som husbygger er det fryktelig lett å ta en offerrolle, og det er fryktelig lett å havne i krangel, føle seg urettferdig behandlet osv. Den som skal ha glede av selve husbygginga må også ta den som en øvelse i å tolerere og akseptere. Mellom samboere og ektefeller bør man absolutt lage seg (reviderbare) avtaler på forhånd om hvordan man skal fordele ansvar og arbeid. Det er ikke sikkert at alt som er vunnet opp til nå av kvinnekamp lar seg anvende på situasjonen.


This entry was posted in De grunnleggende valgene and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *