Kranselag

I går inviterte vi Montasje AS, snekkerne i 3-T, elektrikerne i Lysteknikk, rørlegger, arkitekt og ansvarlig søker på kranselag. Inkludert fire byggherrer var vi 21 til bords, og stemningen var god. Kranselag er en gammel skikk hvor byggherren spanderer noe på håndverkerne, og dermed henges det en krans på huset. Hvis det ikke arrangeres kranselag blir en fillemann hengt opp, slik at alle kan se hvor gjerrig byggherren er 🙂

I Tyskland er nok tradisjonen mer vanlig enn i Norge, og med flere tyskere i håndverksgjengen fikk vi dermed med noen tyske tradisjoner. Som bildene under viser.

Kranselag skal utføres når takbordene er på, og en god oppskrift er f.eks.

  • – langbord med duk og blomster  – inne i huset eller utenfor hvis været er fint.
  • – gryterett og mye godt å drikke (både med og uten alkohol)
  • – kake og kaffe og noe attåt
  • – en “take away” flaske med noe godt til håndverkerne – hvis mange kjører bil
Eller man kan spandere øl og pizza en kveld, og ikke delta så mye selv…. Vi syntes det var hyggelig å delta selv, og under er noen bilder fra gårsdagen. Siden det var en strålende høstdag dekket vi på et langbord ute. 

Gjestene ankommer og får noe å drikke

Montasje sto for to selvsnekrete kranser, siden det var to hus
Fint vær og fine kranser.
Fabian som har vært BAS for Montasje hadde på seg tradisjonell, tysk tømrerdrakt – zimmermann drakt – og leste vers på gammeltysk. Så ble det skålt med og shootet eplebrennevin, før to shootsglass ble kastet i bakken og knust. Dette skal bringe lykke og hell for byggherrene.
Zimmermann tradisjoner
God stemning også hos gutta fra 3-T og Christian fra Lysteknikk. Spesielt siden Byggherrene er i ferd med å dele ut en “take away” flaske med akevitt.

This entry was posted in De grunnleggende valgene, HMS i byggeprosessen and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *