Prosjektet faller på plass

En liten oppdatering på huset. De siste dagene har gått med til å montere huset til min bror og hans familie. Så nå står det to nye hus på tomta, og endelig ser man hele omfanget av prosjektet. Vi har invitert til kranselag, så i neste uke blir det dobbelt kranselag for de håndtverkerne som kan komme.

Det er ellers mye innvendige ting som faller på plass om dagen. Alt er mye enklere når huset står der. Vi skal flytte vasken ut på kjøkkenøya, vi skal fjerne en dør, og vi skal rett og slett droppe vedovn og pipe.

Huset har god isolasjon, vannbåren varme og balansert ventilasjon. Behovet for enda en varmekilde er derfor kun nødvendig hvis det oppstår langvarige strømbrudd. En vedovn vil derfor kun være for kosens skyld.

Peisen var også plassert et klønete sted. Smart tenkt innredningsmessig, fordi pipeløpet ville ta liten plass i annen etasje, men veldig dumt i forhold til pipehøyde over huset. Vi har ganske bratt tak, og peisen var plassert ytterst mot en husvegg- lengst unna mønen. Krav pga. brannsikkerhet bruker mønen og avstand og høyde til denne, og dermed ville vi få en pipe på 2 meter.. Det går rett og slett ikke, og dermed har vi lagt pipeprosjektet på is. Utregning for pipehøyde følger i et annet innlegg… Gasspeis og biopeis ønsker vi oss heller ikke. Gasspeis krever bl.a. gassbeholdere utenfor husveggen, og det syntes vi ikke er gunstig.

Nå legger vi opp til et lite området uten vannbåren varme rør i annen etasje, slik at vi kan etablere et pipeløp om noen år- hvis vi ser behov for det. Plasseringen blir da en annen, og nærmere mønen.

I mellomtiden måler vi vegger og tak i huset, og planlegger belysning og innredning o.s.v. Et lite glimt under av arbeidet med å bestemme kjøkkeninnredning. Isolasjonskapp fungerer som “kjøkkenløsninger”

 

kjøkkenplanlegging


This entry was posted in Innendørs løsninger. Bookmark the permalink.

One Response to Prosjektet faller på plass

  1. Pingback: Lekting og lufting over tak | Vi bygger hus i massivtre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *