Skyvedør vs. foldedør

For en del år siden var jeg i Kuala Lumpur, og siden den gang har jeg alltid ønsket meg et hus med foldedør. Måten man fikk åpnet stuen, slik at uteområdet ble en del av stuen var helt fantastisk. Jeg hadde derfor et stort ønske om å få foldedør i huset vårt – i stue/kjøkken rommet.

Dessverre måtte jeg raskt innse, etter å ha hentet inn noen priser, at dette var veldig dyrt. Vi endte derfor med skyvedør, men har du penger på budsjettet ditt kan du sjekke følgende:

Nor-int : vi fikk raskt tilbud på foldedører fra Solarlux glassfoldevegger, men dette var også dyrest. Pris 117.000 kroner inkl. transport, men EKSL. MVA. U-verdi = 1,0 W/m2K

Gjennom Maxbo fikk vi pris på samme Solarlux dør, noen tusenlapper billigere.

Schüco via alu team. Utrolig hyggelige folk, og pris på 71.568 kr. eksl MVA, men inkl. montering. Type dør ser du her. Den isolerte av typen ASS 70 FD passer for boliger, men det var ikke oppgitt u-verdi i tilbudet vi fikk, og det må jo tilfredstille nye forskrifter.

Glassmester Bøckmann ga også pris på Schuco foldedør inkl. montering, men eksl. MVA. Prisen var på 74.757 kroner.

Alle prisene var for en foldedør med dimensjon 5390x2700mm, så ganske stor dør. Det var også aluminiumsprofiler.

Man kan også hente priser hos Fjerdingby og amanda, men kjenner ikke til priser her.

Vi endte med balkongdør, og det blir sikkert stråelende det også. For bilder se tidligere innlegg. Pris kom på i underkant av 40.000 kroner eksl. MVA, men inkl. transport, montasje, foring, liser, beslag o.s.v… Så 50.000 kroner alt inkludert. Skyvedøren har dimensjon 4770x 2090mm, og aluminiumsbeslag.

 

 


This entry was posted in Innendørs løsninger, Vindu og ytterkledning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *