Om bloggen

I denne bloggen skal jeg fortelle om mine erfaringer med å bygge hus i Oslo. Det er flere kategorier på bloggen, og her følger en kort introduksjon av hver kategori: 

De grunnleggende valgene: Arkitekt eller ferdighus, hva gjør hus dyre å bygge, hvorfor velge massivtre fremfor andre byggemetoder, utleiedel?, kjeller? o.s.v.

Energi-Elektrisitet: Løsninger for elektriske produkter og belysning i huset vårt.

Energi-Varme: Varmepumpe i vårt nye hus, men også innlegg om hvordan mine foreldre bytter ut sin oljefyr med vann-væske varmepumpe. For det globale miljøet kan Norge bidra til å få ned CO2 utslipp ved å selge mer elektrisitet til utlandet. Da må nordmenn selv bruke mindre energi, og vi har utrolig mye å hente ved å benytte varme i omgivelse i stedet for elektrisitet. For det lokale miljøet har vi kommet en lang vei når så mange oljefyrer er på vei ut, og erstattes med fjernvarme, varmepumper og biovarme. Jeg håper innlegg i denne kategorien kan få flere nordmenn med på denne tankegangen.

Innendørsløsninger: Valg som påvirker utseende innvendig

Kjeller: Innlegg vegger, tak og byggemåte i kjelleren.

Massivtre: Mange innlegg i denne kategorien, fordi en av mine mål med denne bloggen er å motivere andre til å bygge på denne måten.

Materialvalg (andre enn massivtre): Innlegg om tak, ytterkledning, gulv, vegger, vinduer o.s.v.

Miljø og inneklima: Innlegg om valg for en gode bidrag til miljøet, og for et godt inneklima i huset.

Montering: Innlegg med video av massivtre elementene som monteres.

Økonomi og anbud: Noen innlegg er skrevet om dette, men mot slutten vil det komme mer innlegg med kostnadene vi tilslutt endte opp meg. Anbudsprosessen er over for lenge siden for vår del. Her kommer det innlegg hvis jeg får tid til å skrive det en dag.

Søknadsprosesser: Prosessene mot Plan og Bygg pågår stort sett i hele prosessen. Andre etater blir også tatt med i denne etaten, og kategorien tar også for seg søknad om stønader for miljøløsninger.

Terreng, graving og fundament: Hittil mange innlegg i denne kategorien, fordi mye av dette arbeidet må utføres tidlig i prosessen. Kategorien tar for seg gravearbeider, sprengningsarbeider, grusing av tomt, betongstøper, fundamentering, forskaling, armeringsjern o.s.v. o.s.v. Tilslutt kommer innlegg om terrenget som skal lage grunnlage for fine uteområder neste sommer.

Håper du liker bloggen, og får noen gode tips herfra 🙂 Og tips gjerne venner og kjente!


6 Responses to Om bloggen

 1. Henriette says:

  Bra blogg Ragnhild:) Lykke til med byggingen!

  • Ragnhild says:

   Takk!! Og så hyggelig med en kommentar på bloggen min. Du er førstemann. Jobber med noen nye innlegg nå, så kommer snart mer.

 2. tora says:

  Hei Ragnhild!

  Utrolig gøy å lese bloggen og se at dere er godt igang med bygging:-) Skal følge med! Vi er endelig igang med søknadsprosessen, men skjønner vi har en lang vei å gå ennå…

  stor klem!

  • Ragnhild says:

   Hei
   Så hyggelig at du følger med! Jobber med flere innlegg nå, så satser på å oppdatere i løpet av noen dager nå 🙂
   Lykke til med søknadsprosessen! Hilsen Ragnhild

 3. line says:

  hei, ragnhild! når får vi se noen tegninger av huset? hilsen line