Byggeforsikring

Byggeforsikring er et must for en byggeprosess. Entreprenørene har forsikring for eget utstyr og eget personell, men forsikrer f.eks. ikke materialet som er levert på byggeplassen. Så er man ikke forsikret mot brann, tyverier og hærverk, eller skader av andre slag kan man få noen uhyggelige overraskelser.

Gjennom Tekna hadde vi allerede gode priser på forsikringer i Gjensidige, og det var naturlig å høre med dette firma først. Premien kom på 6786 kroner for et års byggeforsikring.

I tillegg hørte vi med IF og Sparebank1, sistnevnte fordi dette firma hadde kommet godt ut på forskjellige internettforum. IF lå noe over i pris, og vi kunne ikke se noen bedre betingelser. Sparebank 1 hadde omtrent tilsvarende pris, men krevde at alle våre forsikringer måtte flyttes over. Selv om det ikke er noe stor jobb å bytte forsikringsfirma, så vi ingen økonomiske eller betingelsesårsaker til å bytte firma- og vi valgte derfor Gjensidige.

Byggeforsikringer tegnes for et år av gangen, så bruker du 13 måneder må du kjøpe to års forsikringDet er lurt å lese betingelsene nøye da de selvfølgelig varierer, som for alle andre forsikringer. Et byggelån i en bank vil kreve at du tegner byggeforsikring, men er du mer på egenhånd må du for all del huske forsikring selv…..


This entry was posted in Økonomi og anbud and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Byggeforsikring

 1. Magne R. says:

  Hei, eg såg at den kosta litt den byggeforsikringa di. Eg teikna nett ei forsikring med Gjensidige og betalte 2966,- for eit år. Det var ikkje problem å verken forlenge eller forkorte forsikringstida. Er Nito medlem og har alle forsikringar + billån her.

  • Ragnhild says:

   Hei
   Det var jo veldig stor forskjell!!!! Skal sjekke det ut med vår saksbehandler. Takk for tipset 🙂

   • Magne R. says:

    Hei igjen,

    Kom til å tenkje på at vi bur ein god del mindre sentralt enn dere e.g. Møre & Romsdal.. har nok litt å seie det for prisen.. Forresten veldig trasig med den konkursen til leverandøren dykkar 🙁

    • Ragnhild says:

     Hei ja det har mye å si at vi bor i Oslo, fikk jeg høre av mannen min som fikset forsikringen. Alt er dyrere her 🙂 Men sjansen for tyveri er vel kanskje større her også.
     Ganske kjedelig med leverandøren ja, men tre veldig gode alternativer er på banen nå- så håper det ordner seg uten altfor store forsinkelser 🙂
     Hilsen Ragnhild

 2. Rune says:

  Hei, vi skal også bygge arkitektegnet, og lurer på hvorfor ikke entreprenør skal ordne forsikring underveis i byggeperioden? Står såvidt jeg kan se i bustadoppføringslova at entreprenør skal ordne dette, såfremt ikke annet er avtalt?

  • Ragnhild says:

   Hei Rune
   Skal dere ha en hovedentreprenør som skal ta seg av absolutt alt? Alt arbeid og materiell, også kjøkkeninnredninger o.s.v. som kommer helt på slutten.
   I så fall får du nok hovedentreprenøren til å tegne en forsikring for materiell levert på byggeplassen.
   Vi skal fikse en del av innboet selv. I tillegg har vi en prosjektkoordinator som fikser all koordineringen, men vi har egne avtaler med graver, tømrer, rørlegger og elektriker. Det er derfor ikke sånn at en av entreprenørene tar på seg ansvaret for det de andre gjør. Dette løses enklest forsikringsmessig med at alle entreprenørene har forsikring for sitt materiell og sine ansatte (skader under arbeidet på personell eller andres/egen eiendom), og vi har forsikret materiell levert på byggeplassen. Forsikringsfirma trengte da å vite adresse, m2 og våre antatte kostnader for prosjektet (tok i litt på denne posten) for å gi oss en forsikringspremie.
   Ellers veldig viktig at du sjekker at entreprenørene har forsikringer for sine ansatte og arbeider- det er byggherrens ansvar, og det kan bli veldig trøblete hvis noen skader seg eller det skjer skader på annen eiendom. Hvis graveentreprenøren river av en strømkabel eller en hogstmann river av en ledning, kan det bli ganske kostbart om entreprenøren ikke har forsikring.
   Håper det ga svar på spørsmålet 🙂
   Hilsen Ragnhild

   • rune says:

    Hei, takk for svar.
    Ja vi har ordnet graver og elektriker selv, skal mure selv og ellers ta oss av gulv og kjøkken/baderomsinnredning etc. Hadde jo håpet at entreprenør fikset dette, men vi får høre på kontraktsmøtet hva de sier… Lykke til videre:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *