Gulv 1. og 2. etasje

Det er flere forskjellige typer gulv i huset vårt. Hele første etasje er flislagt med de samme 60×60 flisene fra Fagflis.     Innlegg om gulvoppbygging i 1. etasje har jeg skrevet om tidligere i to innlegg; 1 og 2. Nå er også badet i første etasje ferdig flislagt med de samme flisene.

I annen etasje ønsket vi et litt mykere gulv, og vi valgte derfor den samme parketten i alle rom. Bortsett fra på badet, som er flislagt med samme fliser som i første etasje. Parketten er fra SAGA, fordi her hadde byggmesteren vår avtale, og vi har valgt 1stavs Saga express eik sand mattlakkert. Gulvene ser veldig bra ut, bilder følger under.

Vannbåren varme ble tilslutt bare på badet i annen etasje. Siden kjeller og første etasje har vannbåren varme, og huset er veldig godt isolert ville varme i annen etasje bli for mye. Vi sparte også en del penger på å droppe dette. Under parketten er det lagt silensio trinnlydsplater, for lydisolasjon. Man kan velge en trinnlydplate som også har spor for vannbåren varme, men denne er noe mer kostbar. I tillegg ble rørlegger- regningen en del høyere. Så ved å droppe dette fikk vi også noen kroner mer i kassa (eller mindre i boliglån)

Silencio plater er klare til å legges

Ferdig lagt i et rom. Platene legges over trekkrør for strømkabler, som er strukket utover massivtre etasjeskilleren. Langs kanten er det laget noen små utsparringer i massivtre elementet der hvor EL-rørene skal opp i stikkontakter.

Silencio ferdig lagt

Parkett fra SAGA ferdig lagt i dette rommet. Et bedre bildet i tidligere innlegg.

Parkett ferdig i dette rommet.

I kjeller har vi flis, betonggulv og laminat. Innlegg om dette kommer.


This entry was posted in Energi - elektrisitet, Føringsveier i massivtre, Innendørs løsninger, Materialvalg (andre enn massivtre) and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Gulv 1. og 2. etasje

  1. Hei!
    Spennende prosjekt dere har!

    Lurte på om jeg kan låne et bilde fra deg, av velux vindu med supersmart utsparing? For å forklare det til byggelederen vår: ) ?

    Klem Iris

  2. Pingback: bo i massivtrehus | Vi bygger hus i massivtre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *