Skjule elektriske installasjoner i massivtre

Elektrikeren har virkelig gjort en god jobb i huset i det siste. Kan sterkt anbefale Lysteknikk, hvor Karl-Erik Skaret har hjulpet oss med en EL- plan, og Christian har arbeidet i huset. Han har hele tiden levert innen fristene, og vært veldig fleksibel i forhold til annet arbeid på byggeplassen. Det har medført at vi har fått skjult ledningene i vegger, gulvoppbygningen og over tak. Håvar fra 3-T bygg AS har også gjort en super koordineringsjobb!

Først var Lysteknikk inne og la på plass trekkrør med kabler i kjellergulvet, slik at dette ble skjult i betogstøpen. Så kom Lysteknikk inn når takelementene i massivtre var på plass, men før Montasje AS la takisolasjonen. Slik at vi fikk skjult takpunkter i annen etasje her. Så har Christian nå jobbet jevnt og trutt i noen uker, med å få på plass de fleste installasjonene langs gulvet og i de innendørs stenderveggene. Dermed har snekkerne ikke blitt forsinket i å isolere og tette de innvendige stenderveggene, og nå når gulvet skal sparkles på onsdag blir resten av de elektriske kablene skjult i gulvoppbygningen. Det gjelder også lampepunkter i taket i første etasje og i kjeller, som skjules i gulvoppbygningen i etasjen over.

Et innlegg om gulvoppbygningen i første etasje er under utarbeidelse, da det jobbes iherdig med dette i helgen.

Under noen bilder av de elektriske kablene i huset, og hvordan de er skjult / skal skjules.

Første bildet er tatt mens vi jobber med å montere sentralstøvsugerrør. Strømkablene er lagt samlet langs gulvet fra teknisk sjakt.

Rørtrase for elektriske kabler

Opp fra teknisk sjakt – som var laget i fabrikken – kommer strømkabler i trekkrør (hvite og blå) og vannrør (sorte), sentralstøvsugerrør og ventilasjonsrør

Teknisk sjakt tidligere i dag

Teknisk sjakt på litt lengre avstand. På bildet ser man også hvordan strømkabler er dratt langs gulv for diverse kjøkkeninstallasjoner, og ut til kjøkkenøy – nøye planlagt. Brytere er plassert ved den naturlige inngangen til kjøkkenet.

Teknisk sjakt 2

Nærbildet av bryter med merking av kablene. Under ser man også uttaket til sentralstøvsuger som er på vei opp.

Bryter + uttak til sentralstøvsuger

Bildet under viser hvordan kabler er dratt utover gulvet til lampepunkter i kjellertaket.

kabler legges i første etasje gulv for lampepunkter i kjellertak

Og sist et innvendig bildet av lampepunkter for tak i annen etasje. Den utvendige jobben er det også henvist til tidligere i dette innlegget.

Og sist hvis du liker bloggen min kan du gi den en stemme på boligpluss sine hjemmesider: http://boligpluss.no/blogs?page=11

Lampepunkter i annen etasje tak er klare. Venter bare på noen fine taklamper


This entry was posted in Energi - elektrisitet, Føringsveier i massivtre and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Skjule elektriske installasjoner i massivtre

  1. Pingback: Elektriske anlegg i massivtre – stikkontakter og brytere | Vi bygger hus i massivtre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *