Enøktilskudd fra Oslo kommune

I dag har vi fått tilsagn om enøktilskudd fra Oslo kommune. Årsaken er at det installeres vannbåren varme i huset vårt, og vannet i dette systemet varmes fra en væske-vann varmepumpe. Mer om hvorfor vi har valgt dette, skal jeg snart skrive om.

Noe strøm er det alltid behov for når en varmepumpe skal driftes, men mengden er mye mindre enn når boligen varmes av f.eks. panelovner. Siden det er veldig viktig at strømforbruket i Norge reduseres gis det støtte til dette i husholdninger, enten fra kommunen du bor i eller fra Enova. Det brukes altfor mye høyverdig energi (eks elektrisitet) til å varme opp norske hjem, og dette kan erstattes med lavverdig energi (eks varmeoverføringer)

Støtten vi har fått fra Oslo kommune er på 18 272 kroner, men investeringen er på over 200 000 kroner. Søknaden ble behandlet i løpet av en uke, og søknadsskjema ligger på Oslo kommune sine hjemmesider. Vedlegg som må legges ved søknaden er et beregningsskjema fra varmepumpeleverandøren som viser hvor mye gratis energi man får ved å installere en varmepumpe. Gratis energi er det årlige forbruket for oppvarming og varmtvann, som beregnes for husstanden når el.forbruket til å drifte varmepumpen er trukket fra.

Det er veldig viktig at man ikke bestiller noe, eller skriver under på kontrakt med en rørlegger før man har fått støtten. Man må også spare på alle kvitteringer fra rørlegger, og dette må sendes inn når prosessen er ferdig sammen med et ferdigmeldingsskjema.

For nye boliger kan det søkes om støtte til forskjellige oppvarmingsmåter som bruker lite eller ingen elektrisitet. For eksisterende hus kan det søkes om en rekke andre tiltak også, eks. ekstra isolering, bytte til rentbrennende peis og erstatning av oljefyr. All info finner man på Oslo kommune sine hjemmesider under ENØKetaten. Hvis man ikke bor i Oslo kan man søke støtte hos Enova, hvis ikke kommunen man bor i har noen støtteordninger.


This entry was posted in Energi - oppvarming and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Enøktilskudd fra Oslo kommune

  1. Guro says:

    Så flink du er Rags! Det er jo Reinertsen Energi & Miljø som er operatør for Enøketaten!

  2. Ragnhild says:

    Hei så kult at du følger bloggen Guro 🙂 Og sendte brevet til Reinertsen. Fikk svar på under en uke, så det er jo ganske bra behandlingstid må jeg si!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *