Gulvoppbygging første etasje del 2

Blitt et lite opphold i bloggingen, og siden det skjer så mye på byggeplassen nå håper jeg tiden strekker til slik at det legges ut innlegg hyppig.

Onsdag sist uke ble gulvene i første etasje sparklet, samt bad i annen etasje. Flytsparkel er et alternativ for å avrette og stabilisere gulvene. Gulvene kan man gå på raskt etterpå, men man kan ikke legge membran før etter tre uker. Legg derfor inn en slakk i fremdriftsplanen, før du tilkaller flisleggeren.

I disse rommene skal vi ha vannbåren varme. Så da glava trinnlydplatene var på plass, ble gulvene dekket av en duk slik at sparkelen ikke skulle renne ned i trinnlydplatene og singelen. Når man sparkler er det viktig at vannbårenvarme rørene sitter godt festet i underlaget, ellers vil de flyte opp i sparkelen. For å ivareta dette ble det lagt ut armeringsjern over duken. Dette er tungt, og rørene kan derfor stripses fast i jernet, og forhåpentligvis bli liggende.

Annet som er viktig når man sparkler er at det lages en liten glipp inn mot veggen, for å hindre vibrasjonsstøy. Og skal man ha noen nivåforskjeller (typisk til dusjen) må man skille områder med planker. Info om badegulvene kommer i et annet innlegg.

Aller først et snitt av huset vårt. Har vært en del tekst i dette innlegget og forrige, så her er gulvene skissert opp.

Oppbygging av hus fra kjeller til 2. etasje

Duken er på plass. Merk også at veggene er beskyttet med plast.

Duk under flytsparkel er viktig

Når duken er på, og alle skjøter er tettet med teip kan armeringsjernet legges på.

Armeringsjern for feste til vannbåren varme rør i flytsparkel

En detalj rundt rørene som skal opp til kjøkkenøya. Den røde teipen tetter duken rundt rørene, slik at sparkel ikke renner gjennom. Den andre enden er stukket ned i avløpsrøret, slik at den ikke skal falle ned i sparkelen og størkne fast. Langs veggene er også alt av EL og vannrør festet godt bak plasten- for å hindre nettopp dette.

Vann og strøm til kjøkkenøya

Rørleggerne har vært her, og lagt ut vannbåren varme rør. Det er festet god til armeringsjernet.

Vannbåren varme rør på plass.

 

Onsdag morgen rygger nok en gang en trailer nedover gata, og vi undres enda en gang over alt som skal klaffe når man bygger hus. Denne gangen er det en bil full av flytsparkel, og en slange som får sparkelen rett inn i huset. Det hele er over på noen timer – for to hus. Leverandøren er Weber -Norge.

En sparkelbil

Og slik ser det ut mens sparkelen tørker. De lange tynne plankene er satt opp for å holde vannbåren varme rør nede. Noen steder er det ikke godt nok festet.

Sparkelen tørker

Tørr sparkel og taktikken med å få en liten glippe til veggene fungerte veldig bra, så nok en gang gjorde 3-T bygg AS en veldig god jobb. Det ble stappet ned papp for å lage glippe, og man fant en måte slik at pappen ikke satte seg fast i sparkelen.

Tørr sparkel med liten glippe mot veggen


This entry was posted in Energi - oppvarming, Føringsveier i massivtre, Innendørs løsninger and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *