Legging av vannbåren varmerør

Arbeidene med å legge rør for vannbåren varme i kjelleretasjen er nå i gang. I denne etasjen festes rørene rett på isoporisolasjonen, så arbeidet er ganske enkelt. I 1. og 2. etasje skal rørene legges i silencio plater – og innlegg om dette kommer senere.

Som fremtidig huseier er det lurt å sørge for informasjonsflyt mellom rørlegger og snekker ved f.eks. å ta bilder av hvor rørene legges. Dermed slipper man forhåpentligvis at en spiker punkterer rørene, når vegger skal settes opp senere. På bildene under ser dere at vegger og dører er tegnet opp med blå spray, og dette er nettopp for å dokumentere hvor rørene legges. En god regel er at når rørene skal gå mellom rom skal de legges under døren. Her limes nemlig dørterskelen på senere, og ingen spiker eller lignende skal ned i gulvet. Er det ikke mulig å gå under dørterskelen burde du (eller rørleggeren) ta bilder, og gi informasjon videre til snekkeren.

Rørene festes rett på isoporen, og føringsveien mellom to rom skal helst gå under dørene

 

På bildet under vises noe du ikke skal akseptere….. Dette røret er vendt altfor mye i svingen, og vanngjennomstrømningen bremses. Her er det bare å be rørleggeren legge denne kursen på nytt, eller få lagt røret inn i en vende-anordning som sikrer god nok svingradius. Her ser man små detaljer som kan skape trøbbel i ditt ellers fantastiske vannbåren-varmesystem… Så følg arbeidet nøye.

Svingradiusen på denne vendingen er for liten og vil bremse vanngjennomstrømningen

Mer bilder følger snart 🙂

 

 

 


This entry was posted in Energi - oppvarming and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Legging av vannbåren varmerør

  1. Pingback: Vannbåren varme er bra - legging av rør | Vi bygger arkitekttegnet hus i massivtre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *