Status før påsken

Tross konkurs av vår massivtre leverandør hadde vi et konstruktivt møte i går, med vår entreprenør. Så hus blir det heldigvis. Vi jobber fortsatt for at det skal bli massivtre, men vi har også inne muligheten for precut-stenderverk nå. Årsaken til at vi ønsket massivtre fra Holz100 var deres løsning som er 100% tre. Det benyttes sammenpresset tre, og tredobler for å holde tresjiktene sammen. Andre produsenter benytter lim, og jeg har vært veldig skeptisk til limtre pga. inneklima og mengden av formalaldehyd. Det er jo formalaldehyd i så mange produkter, så hvorfor ha det i hvert eneste element i vegger og tak og gulv også? Morsomt at jeg fikk mail i går fra Thomas Orskaug i KLH, etter at han hadde lest bloggen min. KLH er en østerriskt massivtre- produsent, som benytter lim mellom tresjiktene. Thomas sendte meg en del info om limtypen de benytter, da jeg uttrykte min skepsis til limtre. Og den informasjonen gjør straks KLH mer interessant! Svaret angående limet var: “Det er ingen fare med å bruke lim. Våre elementer blir limt med et PUR-lim fra Purbond i Sveits. Dette limet gir ingen formaldehydemmisjoner. Det er blant de mest miljøvennlige limene man kan bruke i limtre/massivtreproduksjon”. Han skrev også at limet fortsatt gjør elementene diffusjonsåpne, og at et sjikt tilsvarer 25 mm furu. Så veggene kan bli noe tynnere pga. limet. I tillegg la han med en del dokumentasjon som jeg skal lese senere. Veldig positivt å få sånne henvendelser!

Arbeidsdagene i påsken skal brukes til å snakke med aktuelle personer. Vi har en plan! Og tirsdag etter påsken starter borring for energibrønn. Det skal borres til de to nybyggene, og samtidig til eksisterende hus slik at det blir en mindre forurensende oljefyr i Oslo. Første uke i mai starter grunnmursarbeidene.

Da jeg har fått tilbakemelding om at det er mye tekst, og lite bilder, legger jeg ut noen bilder i dag. Meningen er at det skal komme mange bilder på bloggen underveis, men begrenset hvor mange gravemaskinbilder som er interessante 🙂

Naboen har fått seg en liten mur med vår stein- og flere skal det bli.

Vi har samlet på en stor haug med mindre stein. Skal benyttes til å planere ut på tomten, tilbakefylle rundt grunnmuren og kanskje til noe pynt?

Den ene tomten er ferdig utgravd. Den andre, lengst bort, er snart klar.

Bak eksisterende hus skal det bli en garasje etterhvert. I går fikk vi på singel, slik at vi kan parkere her i byggefasen. En UCO-brakke kommer der hvor den lille gravemaskinen står.


This entry was posted in Energi - oppvarming, Massivtre and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *