Status og taktekke

Grunnmursarbeidene drøyer enda en uke…… Og vi begynner å bli veldig uttålmodige…. Lurer på om entreprenøren slapper litt av siden massivtre elementene kommer i slutten av august. Men siden vi stadig erfarer at ting tar tid, og grunnmuren må tørke, så håper jeg de kommer i gang snart. Så ikke grunnmuren plutselig forsinker prosessen.

Ellers lurer vi veldig på hvilket taktekke vi skal ha. Sink er det som entreprenøren ser på som mest aktuelt, men vi er litt skeptiske. Virker som det er en veldig arkitekt-favoritt for tiden. Vi var inne og sjekket en del på torv i går.. Hadde vært litt moro, men ganske pussig å måtte slå gress på taket sitt- og hugge trær som vokser opp… Så virker som en god del vedlikehold. Sink og torv er vel de to ytterpunktene både stilmessig, utseendemessig og vedlikeholdsmessig- så rart at vi vurdere begge deler egentlig…

Et tak skal uansett være helt tett, og derfor må det legges opp til god lufting under takdekke. Dette er enda mer viktig på massivtrehus enn på andre type hus- på grunn av at takelementene er diffusjonsåpne. Entreprenøren har sendt over en detaljtegning på taket, som skal studeres nærmere. Det kommer mer info om takdekkevalg i senere innlegg.

Og forhåpentligvis noen bilder fra byggeplassen snart!


This entry was posted in Materialvalg (andre enn massivtre) and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Status og taktekke

  1. Jeg syns sink er utrolig flott på taket. Det er ikke så mange som har det og du slipper iallefall unna med plenklippen på taket;)

    Skulle ønske du la ut bilder av det som du skriver om. Det hadde vært super. Ellers er det spennende å følge med på utvikligen.

    Vigleik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *