Ytterkledning – fals

Ytterkledning har jeg skrevet innlegg om tidligere. Det er norsk gran, stående panel i tre forskjellige tykkelser. Det ble levert ferdig behandlet med grunning og et strøk beis av type: trebitt 683 sotgrå. Strøk nr. to må vi ta til sommeren. Nå er det kun småarbeider som gjenstår, før også det er ferdig.

Vi er veldig fornøyd med både fargen, valg av fals og valg av tre forskjellige tykkelser på bordene. Falsen er følgende: dobbelt falset type rett. Så hvis man vi ha en fin og tett ytterkledning kan man velge denne. Gode sider for ytterkledning info er eks. Bergene-Holm eller Stangeskovene.

Snitt av ytterkledning - dobbelt falset type rett

Etterhvert skal vi grunne og beise underkantene ved å benytte en gammel takrenne. Fylle den med grunning/ beis, og la treverket trekke det godt inn. Nederst på bordene er faren for råte størst, og ved stående kledning vil det alltid går utover mange bord. På liggende kledning vil man oftere oppdage råten før den har kommet så langt oppover, og man får tid til å gripe inn før det blir for ille.


This entry was posted in Materialvalg (andre enn massivtre), Vindu og ytterkledning and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *