Graving over vei

Det skal ikke være enkelt å bygge hus . En haug med håndverkere skal koordineres, og søknader skal sendes til en rekke etater. Mitt tidligere innlegg om “plan og bygningsballetten” oppsummerer kontakten med PBE, i tillegg er det en rekke andre søknader og gebyrer vi vet at kommer. Men den vi ikke hadde regnet med var gebyr på over 5000 kroner for å grave over veien, og kostnadene for å lage og sette opp skilt for denne jobben.

Dette er kompliserte saker, og mange mindre graveentreprenører følger nok ikke boka helt her. Siden det kreves skiltplan (som koster noen tusenlapper å få laget), man må gå arbeidsvarslingskurs, i tillegg til å ha forsikring og sentralgodkjennelse (to sistnevnte er også nødvendig for IG). Så når man skal lage en grøft på en kommunal blindvei for å legge trekkerør, og dette tar noen timer er det nok lett å fikse dette i en fei – ha kjøreplatene klare for evt. biler som kommer, også droppe søknaden.

Men da har man ikke regnet med naboer som ringer samferdselsetaten…. Så uten å si så mye mer om saken; arbeidet med å legge trekkrør for elektrisitet er foreløpig satt på hold- som så mye annet i denne byggeprosessen…

Eneste som irriterer meg er at vi i prosjektet vårt har gjort det vi kan for å ha god trafikksikkerhet i gaten- både ved å lage midlertidige parkeringsplasser i byggeprosessen og ved å lage permanente parkeringsplasser til fremtidige leieboere. Så når en utbygger har tre store byggeprosjekter i gaten, og håndverkerne der står på kryss og tvers overalt, uten at parkeringsforhold har vært tema i byggesøknader, både under prosessen og etter (de 12 husene har praktikantdeler uten parkeringsplass) så er det slike ting som ikke omfattes av samferdselsetatens regelverk. Og det er mye verre for trafikksikkerheten i gaten, og alle barna som bruker dette som sin skolevei ….

Under er noen bilder:

Veien midlertidig tettet til riktig søknad er sendt inn.

 

Trekkrørene ligger og venter....

 

 

 


This entry was posted in Søknadsprosesser, Terreng, graving og fundament and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *