Graving VVS-rør 2

Graving for tilknytning av vann- og avløpsrør er ferdig FØR tilknytningen. Det tok to dager å sikre stedet, grave over veien, legge på kjøreplater og legge rør. På tirsdag kommer VAV og stenger vannet, og knytter oss på denne infrastrukture som vi alle tar for gitt. Ganske bra at vi til en så lav kostnad får rent vann i springen, og får avløpsvann og kloakk ut av huset.

Knut har gravd for oss gjennom hele prosjektet. En veldig flink og hyggelig fyr, og her viser han også frem sitt nye kort. Sistenevnte har han fått etter å ha deltatt på kurs, som er obligatorisk for alle som skal grave i offentlige veier.

Knut er en kjernekar!

Bildet av to rør – et for avløp, og et for vann. Vannrørene legges rør i rør, dvs. at vi skal trekke vannrør gjennom det oransje røret. Det gule røret som er avdekket er kommunenes vannrør.

Bildet tatt mens rørene legges, og grus fylles over

Avløpsrør og vannrør (gult) er avdekket. På tirsdag borrer VAV sin mann inn i rørene, og knytter oss på.

Og så er det viktig å beskytte rørene både mot kulde og skader….. Så vintermatter og noen harde plater er fint. Samt at rørene som du legger merkes i begge ender.

Beskyttelse av rørene, mens man venter på VAV

Det er også utrolig viktig å sikre stedet slik at ingen syklister eller folk på vei hjem fra julebord havner i gropa. Vi har satt ut et ekstra lys + gjerder og skilt selvfølgelig.

God merking er viktig så ingen skader seg

 


This entry was posted in Terreng, graving og fundament, VVS og ventilasjon and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *