Kjerneboring

Kjerneboring på det eksisterende huset ble utført i forrige uke. Dermed kan kollektorslangen fra Energibrønnen føres inn i huset, og bli koblet til varmepumpen. Og vi kan fylle igjen hullet rundt kollektorslangen.

Kjerneboring fjerner en sylinder fra materialet, og diameteren på borrehullet kan variere fra noen centimeter til flere meter. Kabler og slanger legges ofte i rør, og da er det nødvendig med en sylinder. Men er det ikke rør rundt er det også en fordel at det ikke er noen kanter eller hjørner. Dette fordi det lettere kan føre til slitasje hvis kabelen/slangen blir liggende mot en kant.

Det er ofte nødvendig å tilføre vann når man borer, for å dempe varmeutviklingen. Derfor er det en fordel å flytte ting som oppbevares der det skal bores. Husk også å tette hullet provisorisk med en søppelsekk eller lignende. Så dere ikke får dyr og insekter inn i huset deres.

Kjerneboring er ofte dyrt, men det er mange aktører på markedet, så lurt å sammenlikne noen priser.

Bilder fra kjerneboring:

Borehull og sylinder fjernet. Husk å tette igjen hullet midlertidig.

Sylinder fjernet etter kjerneboring


This entry was posted in Energi - oppvarming, Terreng, graving og fundament and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *