Sprenging ferdig!!

Da er endelig sprengingen ferdig. Vi fikk oss alle en støkk idag da den aller siste (og lille) kruttsalven ikke gikk helt som planlagt. På syvende dagen i samme hage slapper man kanskje litt mer av, også skulle det sprenges litt på baksiden av det eksisterende huset. Fjellet var en del hardere enn foran huset- selv om det bare var 10 meters forskjell, og en eller annen beregning feilet nok litt, fordi sprengemattene ble løftet opp og en del stein føk utover. HELDIGVIS blir all trafikk av biler og mennesker stoppet, og alle blir bedt om å forlate området. Så ingen mennesker ble skadet. Nabohusene slapp også unna, men rutene på gravemaskinen ble truffet av stein og knuste. Hell i uhell med andre ord, og vi er veldige glade for det!

Nå er sprengingen ferdig!! Mye fin stein på tomten nå, som skal brukes i hagen vår og av noen naboer. Ellers må også noe kjøres bort.

Har ellers lært at hardt fjell er lettere å jobbe med, fordi det er lett å borre dynamitthull, men selve sprengingen skaper en større rystelse. Hardt fjell (på overflaten) med sand inni er ikke gunstig. Når det der borres dynamitthull, fylles de med sand før man får puttet dynamitten ned i hullene. Mye mer pirkearbeid, og mer tid, men mindre rystelser. Vi har plassert ut flere rystelsemålere, som alle kan leses av manuelt (jeg skrev litt feil i et tidligere innlegg- at de kun ble åpnet på forespørsel) Ingen av rystelsemålerne har gitt noen store utslag. I dag viste måleren 9, og grensen for hva som er lov er 100. Dette var ca 10 meter fra sprengestedet.

 


This entry was posted in Terreng, graving og fundament and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *