Baderomsplater fra WEDI

Endelig er nest siste del av badene i gang- som er baderomsplater, membran og fliser. Siste del er rørleggeren som må koble til alt utstyret. Men badene er helt klart den kritiske veien for vår innflytningsdato…..

Baderomsplatene er fra WEDI, som er rimeligere og hardere enn LITEX… Så etter å ha lest diverse Litex vs Wedi- debatter på nett virket dette som et klokt valg at vår tømrermester har valgt WEDI. Rimeligere sier seg jo selv, og hardere er en fordel i forhold til feste av baderomsinnredning. Kvalitetsmessig virker det ganske likt, men Litex skal visst ha en høyere vanndampsmotstand enn WEDI, og derfor egne seg best på yttervegger / tak.

Baderomsplater er til for å lage et vanntett sjikt, slik at vannet ikke gjør skade på materiellet i gulv, vegger og tak. I flater som vender ut (yttervegger), må man også tenke på vanndamp. Har tidligere skrevet om kondens, som oppstår når vanndamp/ varm luft møter kaldere luft og dermed blir til vann. Denne prosessen burde ikke skje inne i en vegg, og har man baderomsplater hindres dampen i å forlate rommet. Den forsvinner gjennom ventilasjonsanlegget i stedet.

Baderomsplatene tettes i skjøtene og rundt festene med forsterkningsbånd og membran. Og deretter må de dekkes av eks. fliser, for å sinke brannutviklingen ved en evt. husbrann. Det er et krav at alle WEDI (og Litex) beskyttes av et brannhemmende sjikt.

Et kornete bildet av platene festet på veggen:

WEDI plater under montasje


This entry was posted in Innendørs løsninger, Miljø og inneklima, VVS og ventilasjon and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *