Graving VVS-rør

Graveren vår er tilbake, og er glad for noen dager med mildvær slik at VVS-rørene utenfor huset kommer på plass. Hadde det vært like kaldt som i fjor måtte han varmet opp bakken for å tine telen og deretter grave. I gravetilbud kan man derfor ofte se en kostnad for vinterarbeider, og dette burde man være litt obs på. Enten ved å sette en sluttdato for gravearbeidene, eks. skal være utført i løpet av september/ oktober. Eller ved å låse kostnadene til en fastpris. Men vi er vel de eneste i Oslo og omegn som er glad det ikke er en hvit førjulstid, slik at denne gravingen går uten spesielle tiltak.

På tirsdag har vi “time” for tilkobling av vannrøret vårt. Da kommer det en ansatt fra Oslo kommune, som utfører den siste tilkoblingen. Rørlegger har bestilt tilkoblingen, vi skal betale gebyren før tilkoblingen (når vi får faktura/beregnet tilknytningsavgift på mandag) og graveren må grave grøfta… Så som vanlig en del koordinering.

Skjema for tilknytningsgebyr fyller du inn selv, og får dermed en faktura som må betales før tilknytning. Dette kan gjøres straks IG er gitt. Skjema finner du på denne siden. Din rørlegger bestiller, som sagt, tilknytningstidspunkt.

Noen bilder fra dagens hendelser:

Mye skilting må til, speiselt når det er så korte dager

Grøften er klar for rør

Grøft klar for rør

For å få til trafikkavvikling graves det frem til midten av veien i dag- rør legges ned, og den andre siden graves opp i morgen. Gravern har møtt på et lite parti med fjell, så i morgen må det pigges for å nå helt frem til avløpsrøret.

Grøft fra andre siden. Ikke lett å se, men litt fjell helt i den andre enden

 


This entry was posted in VVS og ventilasjon and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *