Kjellerisolasjon og jordtrykk

Begge husene har nå fått isolasjon og armeringsjern utenpå bindingsverket, bilder ser du i dette innlegget. Rørleggeren har lagt kollektorslangene inn i huset, og rør for sentralstøvsugeren sin utluft er klar.

I morgen kommer sprøytebetongbilen. En liten detalj jeg la merke til er at isolasjonen ikke går helt ned til bakken på alle veggene. Årsaken til dette er jordtrykk. Der hvor det skal fylles igjen masse inntil grunnmuren skal ikke isolasjonen gå helt ned. Her vil det uansett ikke bli noe frostproblem, og jordtrykket kan føre til at veggen flytter seg inn under tilbakefylling. Glippen mellom isolasjonstopp og bakken er ikke stor. Som bildet under viser, men veldig viktig.

Liten glippe i isolasjonen

Før det sprøytes betong er det lurt å sørge for at alle nødvendige rør er på plass. Husk kollektorslangene for vannbåren varme, og rør for sentralstøvsuger. Bildet under viser kollektorslangen dratt inn gjennom isolasjonen.

kollektorslange inn i huset

Til sist må man beskytte kjelleren innvendig. Vi har fått et fint tak i massivtre i kjelleren, og denne overflaten skal vi ha i massivtre. Derfor vil vi ikke ha betongsøl inn i kjelleren. På bildet under er vinduet “lukket” og døren skal tettes i morgen tidlig.

Beskyttelse av overflater i kjelleren


This entry was posted in Kjeller and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *