Hus på 1-2-3 – Massivtre leveranse 1 fra Nur-Holz

To dager med sol er det lenge siden vi har opplevd, og det er strålende – bokstavelig talt – når vårt massivtre hus monteres. I dag er alle vegger i første etasje montert, samt etasjeskiller mellom første og andre etasje og bærende vegger for andre etasje. Sistnevnte er veggene i “trappehuset” som er tre elementer montert vertikalt fra første til andre etasje.
Bjelker i stål og søyler i tre er også på plass. På mandag begynner montasje av trefiberisolasjon og på tirsdag kommer vegger i andre etasje og taket.

Det er en ganske stor opplevelse å endelig kunne gå inn i sitt eget hus, og oppleve hvordan strekene på tegningene blir til virkelighet. Og ekstra moro er det når det skjer i løpet av noen timer.

Bilder fra dagens hendelser.

Flotte massivtre elementer på trailer fra Tyskland

Første element er snart på plass:

Første element

Et av elementene som også går opp til annen etasje:

Inngangsdør og trappevegg

Pent plassert på bunnsvillen. Her ser man også plass som er satt av til teknisk sjakt. Det lille trekantene hullet som er nærmest på bildet.

Bunnsville og massivtre element

Hele trappehuset er på plass. Det består av tre elementer som går fra første til andre etasje. På venstre side er det satt av plass til teknisk sjakt.

Hele "trappehuset"

Det er fint å finne ut at vi er fornøyd med vinduene – både plassering og størrelse. Har vært noen runder på dette….

Fornøyd med vinduene - plassering og størrelse

Mellom første og andre etasje skal det forsterkes med noen H- bjelker. Elementene tilpasses bjelker og søyler i fabrikken, slik at RIB- beregningene tilfredstilles, og monteres samtidig med elementene på byggeplassen. Vi har fått Montasje AS til å levere alle bjelker og søyler – både i stål og tre – fordi her er det veldig vanskelig om to leverandører skal være ansvarlige.

Bjelkemontasjen er i gang parallelt med element montasjen

Etasjeskilleren og plasseringen av stålbjelkene er nøye planlagt, slik at bjelkene ikke blir synlige.

H-bjelker til forsterkning

Skal man ha større vinduer eller hagedører – sistnevnte skal vi ha – må det forsterkes med bjelker. Vi kuttet derfor ned på vinduer – for å begrense kostnader, men beholdt en stor hagedør. Døren “beskyttes” også av utkragningen som kommer mot hagen, og vi får solskjerming på varme dager og varmere temperatur utenfor glassdøren på kalde dager. Energiproblematikken forårsaket av store glassflater var derfor løst for hagedøren, men ville vært problematisk for noen av vinduene.

Stålbjelke var nødvendig over hagedøren som bildet under viser. Her er også glade fremtidige beboere.

Glade fremtidige beboere inne i huset for første gang

Innerveggene som ikke er massive ble også heist på plass i dag. Det samme ble søylene i tre. En av søylene fikk vi ikke satt i forlengelse av noen av veggene. På grunn av statikken måtte den plasseres mellom stuen og kjøkkenet, men den er allerede integrert i innredningsplanene.

Moro inne i huset

Bildet under viser en stendervegg- innervegg ved siden av en massivtrevegg. Bildet viser også tysk ryddighet 🙂 Montasje AS har orden i sakene, og hittil i prosjektet har alt som har med Montasje AS å gjøre gått etter planen. Så kan på det sterkeste anbefale Montasje AS.

Orden i sakene


This entry was posted in Massivtre and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Hus på 1-2-3 – Massivtre leveranse 1 fra Nur-Holz

 1. Wow. Ja nå går det skikkelig fremover. Så morsomt og spennende at det er kommet vegger opp:)

  Gratulerer.

  • Ragnhild says:

   Takk for det! Veldig mange lesere på bloggen nå, men lite kommentarer. Så bra du står for kommentarene 🙂

   • Kay-Uwe Grieger says:

    Hei Ragnhild
    Montasje AS skal skrive en kommentar når vi er ferdig med med vår oppdrag. Men vi kan sier allerede nå, at det et veldig flink blogg særlig i henhold til faglig kompetanse.
    Og vi sier takk for for all ros 🙂

    Med vennlig hilsen
    Montasje AS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *