Isolasjon og vinduer fra Velfac

Alle vegger er pakket inn i homatherm- isolasjon, og i dag er takisolasjonen losset. Den er litt tykkere, og skal monteres i morgen. I tillegg er veldig mange av vinduene montert, så dette går raskt. Elektrikeren jobber også på plassen, for å få skjulte instalasjoner så det er tre forskjellige entreprenører på byggeplassen. Montasje AS jobber med isolasjonen, 3-T jobber med vinduer og annet snekkerarbeid og Lysteknikk er elektrikere. Alle er gode venner og snakker sammen, så da er HMS’en også ivaretatt 🙂

Først noen innvendige bilder, så følger utvendige. For de som syntes det ser litt for mye furu ut innvendig, så skal vi lasere veggene slik at de blir mye lysere. Første bildet viser “loftstue” i annen etasje hvor det skal monteres stort vindu. Her har vi utsikt og solnedgang. Deler av gulvet er over utkragningen mot hagen, og denne bygges i bjelkelag. Man ser tydelig skille mellom massivtre-etasjeskilleren og bjelkelaget, og det føles mye mer stødig å gå på massivtre-elementet.

"loftsstue" i annen etasje med stort vindu, utsikt og solnedgang

Kult barnerom som fikk plassert en stolpe som var helt nødvendig for bæring. Vi kunne legge ekstra penger i potten, og få denne skjult i en vegg, men nå er vi glade vi valgte den synlige løsningen. På innsiden kan vi få plass til mye rart som er morsomt på et barnerom.

Vinduet er montert på dette rommet, og mange flere. Det er fra Velfac pga. at de har fine profiler, og greie priser på aluminiumsbelagte vinduer. U-verdi ligger for alle vinduene rundt 1, men det varierer litt på størrelse.

Barnerom med mye potensial

Velfac vinduene har vel 5 standardfarger. Vi valgte RAL7016- som er mørk, men ikke helt sort. Den innvendige karmen er av tre og malt hvit. Så helt vedlikeholdsfritt får vi ikke vinduene. Det er ganske stort prishopp hvis man skal ha aluminium både ute og inne.

Velfac lapp

Enda et soverom. Her er vindu på veggen montert, men vi venter på takvinduene som er i bestilling. Det er vel ingen konkurrenter til Velux når det gjelder takvinduer, men da får man garantert god kvalitet. Har bestilt sikkerhetsglass på takvinduene i soverommene. Hvis noe knuser, vil en folie på innsiden hindre glasset i å rase rett ned i sengene. Stålbjelken i gulvet skal dekkes av et plankebord, og alle gulvene i annen etasje skal dekkes med parkett.

Enda et soverom

Lettvegg hvor elektikeren har jobbet for å legge smarte føringsveier for strømlkablene. Byggmesteren fra 3-T har også montert enn midlertidig byggetrapp. Det hjelper på HMS’en.

Lettvegg og massivtretak

Noen utvendige bilder fra i dag.

Det er bare taket som gjenstår, så er isolasjonen også lagt. Og stillaset i forkant er satt opp til det andre huset som kommer på torsdag.

Isolasjonmontasje på alle vegger er ferdig

Fra en annen fasade:

En annen fasade

 


This entry was posted in Massivtre, Materialvalg (andre enn massivtre) and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Isolasjon og vinduer fra Velfac

  1. Pingback: Hylle av ekstramaterialer | Vi bygger hus i massivtre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *