Klar for annen etasje og tak

I morgen kommer den siste leveransen til vårt hus fra Nur-Holz i Tyskland. Derfor jobbes det i kveld med etasjeskilleren mellom første og annen etasje. Den ble levert fra Nur-Holz i forrige uke, men det måtte justeres litt på en av H-bjelkene, så derfor er Montasje AS litt etter planen. Regnværet frem til kl. 11 i dag var heller ikke det beste som kunne skje, men i morgen er det meldt bra vær.

Nå er snart bunnsvillene for annen etasje klare, det er også satt rammer for utkragningene. Her skal det bygges bjelkelag. Årsaken til bjelkelaget er jeg usikker på, men skal finne ut av det. Utkragningen mot hagen gir en beskyttelse mot oppvarming fra solen om sommeren, samtidig som solstrålene “slipper inn” om vinteren- siden solen står mye lavere da. I tillegg skaper utkragningen mindre varmetap om vinteren. Årsaken er varmere luft rett utenfor den store glassdøren mot hagen, fordi den varme luften ikke fyker rett til værs- det blir rett og slett mindre luftgjennomstrømningen med tak og en vegg.

Ramme for utkragning mot hagen.

Over inngangspartiet er det en liten utkragning. Denne er så liten av vi ikke trenger noen stolpe for ekstra støtte. Mens dette skrives legges bjelker inne i rammen.

Liten utkragning over inngangspartiet

Bildet under viser at bunnsvillene på etasjeskilleren i andre etasje delvis har kommet på plass. Det er en plankeramme som elementene i annen etasje kan festes til.

Bunnsviller på kanten av alle husets vegger.

Vinduer fra Velfac har ankommet byggeplassen, slik at de kan heises inn i huset før taket er på plass:

Vinduer fra Velfac

 


This entry was posted in Massivtre and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *