Naturmaling fra Livos

Innvendig maling er i gang, og foruten sparklingen skal vi male selv. Malingen er fra Livos, bestilt via Agerup på Majorstua, men gode tips har kommet fra bloggen til passivhuset i Hardanger og Freddy som importerer Livos. Sistnevnte tok seg en tur til byggeplassen for å komme med råd.

Naturmaling fra Livos er valgt fordi dette er det beste produktet for innemiljøet vi har kunnet oppdrive, og at holdbarheten er god vet vi bl.a. fra familiemedlemmer som malte med dette i sitt hus- da det var nytt for 20 år siden. Lukten er litt spesiell, nesten som sitron, men man får ikke vondt i hodet av å male med dette. Det er faktisk ganske merkbart at man ikke merker noe selv om man har malt i timesvis. Det gir en god følelse at huset vår – som i hovedsak består av naturlige materialer- forstyrres i minst mulig grad av vanlig beis/ maling. Noe sparkling blir det på gipsveggene, men ellers skal vi benytte Livos.

For å behandle massivtre elementene innvendig, vegger og tak, har vi benyttet et strøk av BODIOS vann/ voksbeis. Fordelen er at man trenger kun et strøk, men den kan ikke benyttes på baderom og i vindusforinger. Baderomstakene er ferdig behandlet med to strøk KALDET trelasur/beis. Dette planlegger vi også å benytte på gulvlister (trenger ikke taklister i massivtrehus) og på vindusforinger.

På gipsveggene skal vi benytte Dubron naturmaling uten løsemidler. For sistnevnte type er det kort holdbarhet etter at malingsspannet er åpnet, så bestiller du 10-liters spann må du også kunne sette av tid de neste dagene. Dubron maling er veldig tykk, mens Bodios og Kaldet er tynn som melk. Så det krever litt ekstra tålmodighet i starten å male med Livos, men man får raskt en teknikk. Maleteknikk og rull/ pensel valg kommer i et annet innlegg.

Det har vært vanskelig å fange resultatet på bildet, så det nærmeste jeg kommer er bildet under:

 


This entry was posted in Massivtre, Miljø og inneklima and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *