To hus og takplater

Som sagt tidligere er massivtre elementene for begge husene montert, på hus nr. 2 gjenstår en del isolering, så er Montasje AS ferdig med sin leveranse.

Massivtre elementene for begge husene er montert

Vi venter veldig på at snekkeren skal starte med takoppbyggingen. I dag ble det losset en del trefiberplater på tomta. Dette er OSB plater som skal benyttes som takplater. OSB plater har spesielt gode styrkeegenskaper i lengderetningen, fordi platene her består av lange sponfiber. Platene har som regel minst et mellomlag med spon som ligger på tvers av lengderetningen – men siden fiberen her er kortere har OSB bedre egenskaper i lengden- enn andre typer sponplater som gjerne har samme egenskaper i begge retninger.

Måtte inn å titte på hjemmesiden til Bolderaja. Det er poppis å være miljøvennlig for de fleste leverandører, og jeg ble derfor litt spent på disse grønne blomstene og ECO-skiltene jeg så på OSB-platene. Se bildet under. I denne katalogen virker det i alle fall som firma er opptatt av miljøet: http://www.bolderaja.lv/upload/docs/OSB-short.pdf

 

Siden de tar opp både bærekraftig skogbruk, 100% resirkulerbart, lite energibruk i produksjonsprosessen, god utnyttelsesgrad av råmaterialene o.s.v. Fant også et annet sted at OSB-platene består av tre og lim med lite formaldehydemisjon. Så hvis alt dette stemmer er det nok et bra produkt.

OSB plater losset på byggeplassen

Datablad:

Datablad for OSB - plater

 


This entry was posted in Massivtre, Materialvalg (andre enn massivtre), Miljø og inneklima, Takarbeider and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to To hus og takplater

  1. Gratulerer, dere et jo kommet godt i gang og det er så spennende å følge med på utviklingen. Syns det er ekstra spennende med det huset som dere velger og materialvalgene.

    Ønsker dere en superbra helg.

  2. Pingback: Lekting og lufting over tak | Vi bygger hus i massivtre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *