Snøfangere

Snøfangere er viktig! Når det raser fra tak er det som regel fordi det dannes vann under snøen (smelter pga. sol, varme innefra el annet) og da er snøen tung. Så treffer den personer, dyr eller materiell kan det få fatale konsekvenser.

Vi har bratt tak med en veldig glatt taktekking, og sjansen for snøras er derfor enda større. Selv om vår gode takisolasjon kan virke den andre veien. Vi tar uansett ingen sjanser, og snøfangere er nå installert av blikkenslageren. Byggforsk beskriver anbefalinger for snøfangere, men jeg er usikker på om det er påbudt.

Snøfangere fra Lobas på plassen

Snøfangerne er fra Lobas. Ingen kunnskap om firma, men regner med at det var her Blikkenslager Øwrum hadde avtale, og da stoler vi på at produktet er bra 🙂

Fint montert er det blitt, og takarbeidene er helt ferdig for vårt hus. Blikkenslageren er nå godt i gang med huset til min bror, og hans familie.

Snøfangerne ferdig montert

Nærbilder av festene for snøfangerne, siden jeg fikk en hyggelig kommentar fra Johnny med spørsmål om akkurat dette. Snøfangerne er festet til skjøtene mellom stålplatene, men som bildet viser er det ikke skruer gjennom skjøtene. Festene på snøfangerne er klemt veldig godt fast i skjøtene, ved at skruer strammes over festene. Hull i stålplate -skjøtene er lite gunstig for et tett tak og for rust… Stål kan ruste hvis man lager hull på stedet.

Detalj feste av snøfangere

Detalj andre siden:

detalj snøfangere

 


This entry was posted in Takarbeider and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Snøfangere

 1. Johnny says:

  Ser jo supert ut dette. Hvordan festes snøfangerne til blikkplatene?

 2. Ragnhild says:

  Hei Johnny
  Takk for hyggelig kommentar. Jeg har nå oppdatert innlegget om snøfangere med detaljbilder av festene, og svar på ditt spørsmål.
  Fortsett å følge bloggen 🙂 og still gjerne flere spørsmål.

  Hilsen Ragnhild

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *