Vindusvask

I går brukte jeg en feriedag for å møte rørlegger, elektriker, snekker o.s.v. og gå gjennom belysning og innredning i huset. Jeg tenkte da at det var lurt å vaske vinduer utvendig før stillasene ble tatt ned, og siden de skal ned straks blikkenslageren har gjort en liten jobb, kunne jeg ikke vente til helgen.

Det viste seg at elektrikeren hadde vært proff vindusvasker før han ble elektriker, og bl.a. hadde Plaza på cv’en, så han hadde gode tips. Salmiak + zalo og noen desiliter rødsprit gjorde susen. Jeg fikk vasket vinduer uten at vannet frosset seg fast. I tillegg fant jeg ut at jotun-malestang også passer til Jotun-vindusnal, og det kom godt med.

Man får mange a-ha opplevelser når ting kommer på plass i huset. Store vinduer er veldig populært om dagen, og siden glasset blir veldig tungt kan man ikke åpne disse vinduene. Man må bestille fastkarm. Hvis disse vinduene er i annen etasje, må man nesten leie lift for å vaske de utvendig….. Så det er noe å tenke på ved fastkarm vinduer.

Trekantene vinduer er også mye mer utfordrene å vaske har jeg nå lært. Det sier seg jo selv, men mye man ikke tenker på før det allerede er på byggeplassen.


This entry was posted in Vindu og ytterkledning and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *