Ytterkledning

Ytterkledningen er på vei opp, og det blir utrolig fint! Materialet er gran, og derfor må det behandles – i vårt tilfelle beises. Vedlikeholdsfritt hadde selvfølgelig vært fint, men sibirsk lerk, cedertre og eik er mye mer kostbart. Dette må også importeres fra eks. Canada. Så da er det greit å bruke norsk gran.

Siden vi visste at ytterkledningen ville monteres i november brukte vi 15.000 kroner på at alle bordene ble grunnet, og behandlet med et strøk beis hos Sofienlund tre AS. Temperaturen i november er sjelden spesielt gunstig for maling og beis, men nå tåler bordene vinteren og vi får tatt det siste strøket til sommeren.

Bordene er som man ser på bildet i tre forskjellige tykkelser: 73 mm, 98 mm og 123 mm. Nærmere bildet av falsen kommer i et annet innlegg. Farge er trebitt 683 sotgrå fra Jotun.

Fra før hadde snekkerne sløyfet og lektet for stående panel, og montering av ytterkledning startet i slutten av forrige uke. Et bildet legges ut i dag, flere følger. Legg også merke til de fine vannbrettene under vinduene, som blikkenslageren har fått på plass.

Ytterkledning monteres fortløpende

 


This entry was posted in Vindu og ytterkledning and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ytterkledning

  1. Pingback: Ytterkledning, dobbelt falset type rett | Vi bygger hus i massivtre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *